Lånekassen gir deg automatisk betalingsutsettelse på studielånet

– Men ikke glem at rentene løper i denne perioden.

Har fått jobb: Så snart du har kommet i jobb og har begynt å tjene penger, er det lurt å starte nedbetalingen av studielånet. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Har fått jobb: Så snart du har kommet i jobb og har begynt å tjene penger, er det lurt å starte nedbetalingen av studielånet. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du er ferdig med utdanningen og ikke lenger får stipend eller lån, blir det regnet renter fra første månedsskifte opplyser Lånekassen.

Derfor er det lurt å komme i gang med tilbakebetalingen så fort som mulig – hvis du har mulighet.

Automatisk utsatt

Første innbetalingen er først i februar om du avsluttet studiene i juni sommeren før. Lånet blir da satt som rentebærende fra juli måned, det vil si at rentene på lånet begynner å løpe nå, hvis du var ferdig med å studere til sommeren.

– Grunnen til at første forfall er cirka syv måneder etter avsluttet utdanning, er at man skal få mulighet til å komme ut i jobb og legge opp litt penger før første innbetaling til Lånekassen skal gjøres, forklarer Hanne Bjertnes, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen til DinSide.

Med dagens lave rentenivå er betalingsutsettelsen billig, men likefullt unødvendig, om du har mulighet til å starte nedbetalingen med en gang. Jo høyere det generelle rentenivået i markedet er, jo dyrere er det å benytte seg av ordningen fra Lånekassen.

Les også: Kim André har kjøpt seg leilighet mens han enda er student

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer