Lånekassen hever fastrentene

Fra 1. mars blir det litt dyrere å velge fastrente på studielånet.

Pengene forsvinner litt raskere med høyere rente. Nå blir det dyrere å tegne fastrenteavtale i Lånekassen. Foto: Colourbox
Pengene forsvinner litt raskere med høyere rente. Nå blir det dyrere å tegne fastrenteavtale i Lånekassen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lånekassen melder at 1. mars vil fastrentesatsene på studielånet stige til 3,650 prosent for tre år, 4,038 prosent for fem år og 4,716 prosent for ti års bindingstid.

- Rentene i Lånekassen har vært lave lenge, om selv med denne økningen, er ikke rentene veldig høye, sier informasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum i Lånekassen, til DinSide.

Den flytende renten blir foreløpig ikke rørt. Per i dag ligger denne på 3,182, som er lavt sammenliknet med lån i mange av landets banker.

LES OGSÅ: Nå kommer snart brevet fra banken - og du vil ikke like det

Disse fristene må du forholde deg til

Både den flytende og den faste renten på studielånet fastsettes seks ganger i året.

Mjærum opplyser at rentene i lånekassen blir fastsatt av Finansdepartementet. På bakgrunn av statens lån, fastsetter de hva studielånsrentene skal ligge på.

Dersom du ønsker å inngå en fastrenteavtale, eller avslutte gamle avtaler, må du søke om dette innen 12. februar. For de fleste er det lite aktuelt å avslutte en eksisterende avtale.

– Etter å ha avsluttet en fastrenteavtale må kunden vente i to måneder før han kan inngå en ny. Det har hittil vært få som har ønsket å gå ut av en fastrenteavtale. Siden ordningen ble innført, har det vært rundt 750 som har gått ut av avtalen sin, sier Mjærum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer