Lånekassen kutter i flytende rente

Fortsatt svært billige lån for studenter.

Flytende rente i Lånekassen blir billigere igjen. Foto: COLOURBOX
Flytende rente i Lånekassen blir billigere igjen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle forunt å klare å kjøpe leilighet samtidig som man studerer, slik Kim André Blindheim Eide fortalte DinSide om i fjor. Men har du studielån, er i alle fall rentene igjen på tur ned.

Nå kan du bruke bank-ID for å logge deg inn

Kutter i flytende rente

Lånekassen fastsetter sine renter seks ganger i året. Det gjelder både flytende og fast rente. Gjør du ingen grep, har du flytende rente, og det er denne Lånekassen nå varsler kutt i.

Den flytende renten for deg med studielån blir på 2,575 prosent fra 1. mars. Det er ned fra dagens 2,673 prosent. På sitt laveste var den nede i 2,477 prosent fra 1. november i fjor. Opp og ned igjen de siste månedene med andre ord.

Fortsatt er satsene for fastrente for tre og fem år lavere enn den flytende renten, men det er ikke disse satsene du vil få om du nå ønsker fastrentelån. Neste sjanse for kunder som vil over på fastrente er perioden 1.–12. februar, og de nye rentesatsene blir offentliggjort 1. februar.

Fast eller flytende rente: Bør du binde renten?

Etterspørselen eksploderte

Velger du fastrente binder du deg for enten tre, fem eller ti år. I oktober 2011 opplevde Lånekassen så stor etterspørsel etter nye fastrenteavtaler at de måtte utvide fristen med to dager. Den gang ble tiårsrenten redusert med 0,88 prosentpoeng til 3,357 prosent, mens tre- og femårsrenten ble redusert nesten like mye. Hele 106.400 kunder valgte å binde renten den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer