Samordna opptak 2021:

Lånekassen med ekstra støtte til voksne studenter

Mer til de over 30.

EKSTRA STØTTE: Hvis du er voksen student, kan du søke om ekstra støtte fra Lånekassen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
EKSTRA STØTTE: Hvis du er voksen student, kan du søke om ekstra støtte fra Lånekassen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du studier til høsten? I dag, 16. april klokken tolv, er fristen for å søke studieplass med Samordna opptak. Det kan være nyttig å sjekke hva du kan få i studielån fra Lånekassen før du eventuelt søker. På grunn av pandemien er det også i år ventet høye søkertall.

Fra høsten 2020 fikk voksne studenter muligheten til å søke tilleggslån fra Lånekassen. Studenter over 30 år kan søke om på opptil 100 000 kroner for hvert studieår og 200 000 kroner totalt.

En annen viktig nyhet for voksne studenter er at satsene for studielån nå reduseres etter fylte 50 år, mens det tidligere var fra 45 år.

– Undersøkelser viser at økonomi er en av årsakene til at mange ikke videreutdanner seg i voksen alder. Det er derfor viktig med gode ordninger for denne målgruppen gjennom Lånekassen. De første nye ordningene kom i fjor høst, og fra kommende studieår blir det enda bedre vilkår for de som vil studere deltid, sier Anette Bjerke, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen i en pressemelding.

En viktig endring for deltidsstudenter er at regelen om finansiering til deltidsstudier økes fra åtte til 16 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer