Lånekassen setter ned fastrenten

Binder du for ti år, får du historisk lav fastrente.

Fastrenten på studielånet er historisk lav om du binder for ti år. Men det er likevel ikke sikkert at det lønner seg. Foto: COLOURBOX
Fastrenten på studielånet er historisk lav om du binder for ti år. Men det er likevel ikke sikkert at det lønner seg. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fastrenten på studielånet har vært på et historisk lavt nivå det siste halvåret, og i oktober valgte hele 95.000 personer å binde studielånsrenten.

Men fastrenten har fortsatt å synke etter dette, og fra 1. juli får man tidenes laveste fastrente om man binder for ti år.

Frist for binding er 12. juni

I mai ble Lånekassens flytende rente satt ned til 2,575 prosent. Den flytende renten blir stående på samme nivå fra 1. juli. Også for de som velger å binde renten for fem år, blir dette prosentsatsen.

Velger man derimot å binde renta for ti år, ligger denne på 3,065 prosent, som ifølge Lånekassen er tidenes laveste ti-årsrente.

Totalt 271.000 Lånekasse-kunder har mulighet til å binde renten denne gangen. I tilfelle må dette gjøres mellom 1. og 12. juni.

Men lønner det seg å binde, selv om fastrenten for ti års binding er historisk lav?

Les også: Sliter du med nebetalingen av studiegjelda?

Fastrente gir forutsigbarhet

Økonomer DinSide har snakket med tidligere, råder om å benytte perioder med lav flytende rente til å legge til side en økonomisk buffer, eller å betale ned ekstra på lånet. Dette kan være vel så gunstig som å binde renten på lånet, det være seg studielån eller boliglån.

Over tid har det historisk sett ikke vært lønnsomt å binde renten. Derimot vil en binding av renten gi større forutsigbarhet. Her kan du lese mer om fordeler og ulemper ved å binde renten på et lån.

Les også: Slik kan Lånekassen kontrollere deg

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer