Lånekassen setter opp fastrenten

Størst økning for lån med ti års bindingstid.

Mens fastrentene går opp fra 1. mars, går det motsatt vei med den flytende renten. Ønsker du å binde til de nye satsene har du 12 dager på deg. Foto: COLOURBOX
Mens fastrentene går opp fra 1. mars, går det motsatt vei med den flytende renten. Ønsker du å binde til de nye satsene har du 12 dager på deg. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. mars stiger fastrenten i Lånekassen. Størst er økningen for lån med ti års bindingstid.

Ønsker du å binde lånet til de nye satsene kan du gjøre det i perioden 1.-12. februar.

Les også:– Men bør du egentlig binde renten?

De nye satsene

Fastrentene har høsten 2012 vært historisk lave, og vi så for første gang rente på under tre prosent for ti års bindingstid. Nå er det imidlertid denne som stiger mest.

Velg kort eller lang bindingstidTre års bindingstid: 2,575 prosentFem års bindingstid: 2,673 prosentTi års bindingstid: 3,260 prosent– Etter en periode med svært lave fastrenter ser vi nå en liten oppgang. Flytende rente går derimot ned fra 1. mars, skriver Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen i en pressemelding.

Men hvorfor er det egentlig slik, at den ene går opp mens den andre går ned?

– Renten i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet. Det ulike etterslepet på fast og flytende studielånsrente, skyldes at de er basert på to ulike observasjonsperioder. Den flytende renten som gjelder fra 1. mars ble fastsatt på bakgrunn av observasjoner i november og desember. De faste rentesatsene som kundene kan søke om nå, og som gjelder fra 1. mars, er basert på observasjoner i januar. Sånn sett er den faste renten en ”ferskere” rente enn den flytende, forklarer Herstad i en e-post til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer