Betalingsutsettelse

Lånekassen utvider betalingsfri periode

Nå kan du utsette betalingen mer enn 36 måneder.

KAN UTSETTES: Du kan utsette betalingen til Lånekassen inntil 36 ganger, uten å oppgi grunn. Nå utvides ordningen ytterligere. Foto: Kirsti Østvang.
KAN UTSETTES: Du kan utsette betalingen til Lånekassen inntil 36 ganger, uten å oppgi grunn. Nå utvides ordningen ytterligere. Foto: Kirsti Østvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å hjelpe tilbakebetalerne av studielån i en vanskelig økonomisk situasjon, tilbyr Lånekassen nå utvide betalingsutsettelse.

Fra før kan alle som betaler på studielånet sitt, utsette den månedlige innbetalingen 36 ganger, tilsvarende tre år.

En del av kundene har imidlertid brukt opp sine utsettelser.

- God ordning blir bedre

Ordningen med utvidet mulighet til utsettelse gjelder foreløpig for regningene i mars og april, tilsvarende koronalovens virkeperiode, opplyser Lånekassen i en pressemelding.

- Lånekassens ordning for betalingsutsettelse er i utgangspunktet god, men jeg er glad for at vi nå kan tilby alle våre tilbakebetalingskunder muligheten til å utsette uten at det tas av kvoten på 36 måneder, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen.

Forlenges loven, forlenges fristen

Regjeringen har altså vedtatt at alle som trenger det, kan utsette sin innbetaling til Lånekassen i coronalovens virkeperiode, uten at de bruker av kvoten på 36 måneder.

Hvis loven blir utvidet, vil også anledningen til å utsette studielånet forlenges med like mange måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer