Lånekassens renter opp

Studielånet blir dyrere denne høsten.

Lånekassens renter opp
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. oktober blir fastrenta for Lånekassens kunder satt opp med 0,1 prosentpoeng. Den flytende renta settes opp med 0,3 prosentpoeng.

Noen vil nok stusse på at Lånekassen setter opp renten nå, siden styringsrenten ikke ble endret under forrige rentemøte. Men forklaringen er enkel:

- Renta i Lånekassen følger markedet, men har et etterslep på tre til seks måneder. Når de andre bankene setter opp eller ned renta, skjer det samme hos oss, men altså noen måneder etter, sier informasjonssjef Astrid Mjærum i Lånekassen, til DinSide.

Les også: Gjedrem legger seg flat

Slik endres renten

Endringen for fastrente gjelder både tre, fem og ti års binding, som dermed får rentesatser på henholdsvis 5,9, 5,7 og 5,7 prosent.

Den flytende renta settes fra 1. oktober opp med 0,3 prosentpoeng til 6,5 prosent. Dersom dagens rentenivå holder seg ut september, ser den ut til å bli satt opp til 6,9 prosent fra 1. januar 2009, varsler Lånekassen.

Les også: Slik overlever du renteøkningen

- Lånekassen har gode ordninger når folk har problemer med å betale. Kundene våre kan utsette betalingen, og vi kan slette renter for dem som er i en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av blant annet arbeidsledighet, sykdom, omsorg for barn og verneplikt, sier Mjærum til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer