Låner minst til de mest trengende

Ti landsdekkende tilbud om førstehjemslån taler sin klare tale: Har du ikke BSU, stiller du langt bak i køen for de beste tilbudene til nyetablerere.

Publisert
Sist oppdatert

Siden vår forrige test av førstehjemslån har foliorenten i Norges Bank blitt satt ned med 0,75 prosentpoeng, noe som i bunn og grunn bare reflekteres hos Postbanken, hvor renten i dag er ett helt prosentpoeng lavere enn sist.

De øvrige bankene har stort sett redusert renten med nesten like mye som styringsrenten er satt ned.

Bra tilbud til snille barn

Likevel er bankenes førstehjemslån et veldig godt alternativ til alle som skal kjøpe bolig for første gang. I det store og det hele får kunder som er kvalifisert bankenes beste utlånsbetingelser, og inntil 100 prosent finansiering av sin aller første bolig.

Trykk her for å se tilbudene

Det er bare en hake: Du må vise at du kan spare. Alle tilbudene forutsetter som minimum at du oppretter en eller annen spareordning samtidig med at du søker om førstehjemslån. Det vanligste kravet er at du har BSU-spareavtale, og hos enkelte stilles det krav om at du skal ha hatt det i ett helt år.

Sier ikke hvor snill

Bankene stiller imidlertid ikke spesifikke krav til hvor mye du må ha spart på BSU-kontoen, og BSU-ordningen er svært fleksibel. Maksimalt årlig sparebeløp er 15.000 kroner, men det finnes ikke en nedre grense. Ønsker du å forbedre mulighetene dine for å få disse lånene, vil du ha oppfylt kravet om BSU-sparing ved å spare noen hundrelapper i måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer