Boliglån

Lånet blir flere hundre tusen billigere ved raskere nedbetaling

Hvis du har rom for det i privatøkonomien, kan du være tjent med å betale større avdrag på lånet ditt.

TOTALBILDET: I betalingsplanen for boliglånet ditt ser du summen av terminbeløp, avdrag, renter og gebyr. Hvis du korter ned løpetiden på lånet ved å betale høyere avdrag hver måned, vil den totale summen du betaler for lånet bli lavere. Foto: Eilin Lindvoll.
TOTALBILDET: I betalingsplanen for boliglånet ditt ser du summen av terminbeløp, avdrag, renter og gebyr. Hvis du korter ned løpetiden på lånet ved å betale høyere avdrag hver måned, vil den totale summen du betaler for lånet bli lavere. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at Norges Bank har økt styringsrenta fire ganger på ett år, har de fleste relativt lav rente på boliglånet sitt.

Tall fra SSB viser at gjennomsnittlig flytende rente på utestående lån med pant i bolig lå på 2,91 prosent per august, mens nye lån med pant i bolig hadde snittrente på 2,87 prosent.

Dette var en økning på henholdsvis 0,17 og 0,06 prosentpoeng fra måneden før.

Begynn med renta

Som boliglånskunde bør du vite hvilken rente du har på lånet i banken din, samt hva som er det beste tilbudet på markedet for deg. Dette kan du sjekke via Finansportalens boliglånsoversikt.

Dersom du ser at boliglånsrenta di er høyere enn hos andre banker, kan du prøve å prute ned renta i banken din før du eventuelt flytter lånet over til en annen bank.

Det er potensielt mye å spare på å få lavere rente på lånet. I september klarte en av oss i Dinside å få renta ned med hele 0,65 prosentpoeng, hvilket ga en besparelse på 3200 kroner i måneden og nesten 40.000 kroner årlig.

Kutt rente- og gebyrutgiftene

Dersom du ikke ønsker å flytte lånet til en annen bank, kanskje på grunn av at det ikke er så mye lavere rente å hente eller at du har et godt forhold til banken, kan du med enkle grep spare noen kroner ved å gjøre små justeringer der du har lånet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer