Låne penger av arbeidsgiver

Lånet som kan redde deg fra «luksusfellen»

Men, pass på hvilken rente du får og at det foreligger en klar låneavtale.

JOBBLÅN: Du kan låne penger av arbeidsgiveren din, og dette kan lønne seg for deg med høy kredittkort- og forbruksgjeld, ifølge Reitan i Nordea. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
JOBBLÅN: Du kan låne penger av arbeidsgiveren din, og dette kan lønne seg for deg med høy kredittkort- og forbruksgjeld, ifølge Reitan i Nordea. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at det noen ganger går an å låne penger av arbeidsgiveren din?

- Slike lån var nok mer vanlige og gunstige for noen år siden da forskjellen mellom normrenten og vanlig bankrente var veldig stor. I dag vil nok flere få en bedre rente i banken, dersom de er med i foreninger med gode avtaler, har god sikkerhet og en størrelse på lånet som gir gode betingelser, sier advokat Ann-Kristin Stene i Deloitte.

Normrenten er per i dag 2,1 prosent, men den vil øke etter hvert som bankene setter opp rentene framover. Som kjent økte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng i forrige uke.

Stene har spurt sine advokatkollegaer og fått inntrykk av at lån fra arbeidsgiver er mest anvendt i banker og tidligere i oljeselskapene, men ellers lite anvendt innen det private næringslivet. Ansatte i banker og finans har gjerne en lavere rente enn normrenten.

Dersom du har mulighet til å få lån gjennom jobben, er det noen ting du bør vite, som du kan lese om videre i saken.

Framfor eller for å fjerne forbrukslån

De fleste lån er bedre enn forbrukslån, også lån fra arbeidsgiver. Som nevnt over var nok «jobblån» bedre før når forskjellen mellom normrenten og bankrentene var større, men sammenliknet med forbrukslånsrentene er det ikke tvil om hva du bør velge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer