Lanserer Vipps-betaling i butikk

Snart kan du vippse «overalt».

VIPPS: I høst kan du betale med Vipps i butikk. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VIPPS: I høst kan du betale med Vipps i butikk. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding kunngjør Nets at de inngår et samarbeid med Vipps om å tilby Vipps som et alternativ i betalingsterminalene.

Det innebærer at du kan betale med Vipps overalt der du betaler og utrullingen vil skje i løpet av høsten, heter det i pressemeldingen. Betalingen vil foregå med skanning av QR-koder, slik som blant annet Coop Pay, i stedet for tæpping som ved brukt av kontaktløse bankkort og tjenester som Apple Pay.

I kassa bruker man mobilens kamera (via Vipps-appen) for å skanne en QR-kode på betalingsterminalen, mens man med Coop Pay har en QR-kode på mobilen.

– Avtalen er et viktig løft for mobilbetalinger i butikkene. Nets gir oss en enorm distribusjon og betydelig større Vipps-tilgjengelighet i landets butikker. Med de mange bruksmulighetene QR-koder gir, tror vi tjenester som Vipps kommer mer og mer fremover. Ikke bare i butikkene, men også på gateplan og på nett, sier Rune Garborg i Vipps.

Årsaken til at Vipps velger QR-skanning fremfor tæpping, skyldes ifølge selskapet større bruksmuligheter.

– QR-betalinger har langt større bruksmuligheter enn NFC på mobilbetaling, samtidig tror vi på løsninger som fungerer på tvers av enheter, og på iOS har vi ikke muligheten til å tilby betaling gjennom NFC, skriver Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, i en e-post til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer