Lanserer Vipps-betaling i butikk

Snart kan du vippse «overalt».

VIPPS: I høst kan du betale med Vipps i butikk. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VIPPS: I høst kan du betale med Vipps i butikk. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding kunngjør Nets at de inngår et samarbeid med Vipps om å tilby Vipps som et alternativ i betalingsterminalene.

Det innebærer at du kan betale med Vipps overalt der du betaler og utrullingen vil skje i løpet av høsten, heter det i pressemeldingen. Betalingen vil foregå med skanning av QR-koder, slik som blant annet Coop Pay, i stedet for tæpping som ved brukt av kontaktløse bankkort og tjenester som Apple Pay.

I kassa bruker man mobilens kamera (via Vipps-appen) for å skanne en QR-kode på betalingsterminalen, mens man med Coop Pay har en QR-kode på mobilen.

Vi fikk prøve Apple Pay på iPhone og Apple Watch i Oslo! Se hvordan det fungerer til å betale i butikk, og hvordan du også kan handle på nett med Apple Pay. Med: Kirsti Østvang Video/redigering: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

– Avtalen er et viktig løft for mobilbetalinger i butikkene. Nets gir oss en enorm distribusjon og betydelig større Vipps-tilgjengelighet i landets butikker. Med de mange bruksmulighetene QR-koder gir, tror vi tjenester som Vipps kommer mer og mer fremover. Ikke bare i butikkene, men også på gateplan og på nett, sier Rune Garborg i Vipps.

Årsaken til at Vipps velger QR-skanning fremfor tæpping, skyldes ifølge selskapet større bruksmuligheter.

– QR-betalinger har langt større bruksmuligheter enn NFC på mobilbetaling, samtidig tror vi på løsninger som fungerer på tvers av enheter, og på iOS har vi ikke muligheten til å tilby betaling gjennom NFC, skriver Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, i en e-post til Dinside.

– Kan det være at dere revurderer bruk av NFC dersom iOS-situasjonen endrer seg?

– Vi vil alltid gjøre løpende vurderinger, men dersom Apple skulle bestemme seg for å åpne bruk av NFC for tredjepartsaktører ville de allikevel tatt lang tid før det var mulig å ta ut løsninger i markedet som baserer seg på denne teknologien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer