Lås kortene dine i dag!

Flere banker tilbyr nå regionsperre på betalingskortene dine.

DU VELGER SELV: Kortet kan være låst for bruk i Asia, men åpent for resten av verden. Foto: Colourbox
DU VELGER SELV: Kortet kan være låst for bruk i Asia, men åpent for resten av verden. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kan flere sperre kortene sine for bruk i andre verdensdeler. Slik forsøker bankene å ta opp kampen mot kortsvindel, som er et økende problem i hele verden.

For at du skal føle deg tryggere, og for at banken og kortselskapene skal slippe store tap, tilbyr nå flere banker regionsperre på kortene.

Når et kort er kopiert, forsøker svindlerne ofte å bruke det andre steder i verden. Er du kunde i en bank som tilbyr såkalt regionsperre på kortet ditt, kan kriminaliteten automatisk bli stoppet fordi kundene nå kan legge inn geografiske sperringer.

Flere banker i gang

Vi har tidligere omtalt Handelsbanken, som var tidlig ute med en slik løsning. Nå tilbyr også Sparebanken Vest og Landkreditt Bank den samme løsningen.

Sperretjenesten bankene tilbyr, fungerer slik at du selv går inn i nettbanken og velger i hvilke verdensdeler kortet skal kunne benyttes, og for hvilke verdensdeler du vil at det skal være sperret. Når du har sperret kortet, skal det verken kunne brukes i minibanker eller kortterminaler i de valgte områdene.

Sparebanken Vest sier at de håper at så mange som mulig vil benytte seg av regionsperring. Dette vil redusere risikoen for misbruk, og vil være med på å bekjempe kortsvindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer