Låsgaranti

Vi spurte Per Harald Wenger hos Stians Sport, produktansvarlig for ABUS-låsene, om det kreves noe mer enn å ha brukt en ABUS lås for å få utbetalt disse 2.000 kronene.

Publisert
Sist oppdatert

- ABUS låsgaranti var i utgangspunktet et prøveprosjekt i Sverige for å få fart på salget av FG-godkjente sykkellåser, sier Wenger. Da Stians Sport ble importør av ABUS ble denne låsgarantien overført til Norge, som en permanent garantiordning.

- Butikkene overpriser gjerne spirallåser, eller andre som ser tykke ut, men som egentlig er katastrofalt dårlige, sier Wenger.

ABUS produserer og selger låser både med og uten FG-godkjenning, og prosentandelen FG-godkjente låser som selges er forbausende liten: Kun 10 prosent av sykkellåsene fra ABUS som selges er FG-godkjente.

- For å kunne bruke låsgarantien gjelder følgende kriterier:

 • Man må kjøpe lås og sykkel samtidig
 • Sykkelen må låses forsvarlig, dvs i rammen, gjerne bakhjul, og i en grunnfast gjenstand
 • Sykkelen må være registrert i Falck Sykkelregister
 • Når sykkelen stjeles, må den ødelagte låsen ligge igjen
 • Sykkeltyveriet må en følge vanlig prosedyre med politianmeldelse, etc.
 • Du må altså kunne frembringe kvittering, registrering i sykkelregisteret og et stk ødelagt lås for å få pengene igjen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer