Lat deg rik!

Vi bytter ytterst sjelden ut papirene i DinSides idealportefølje av aksjer. Den forrige bevegelsen var i desember 1999. Men nå selger vi Jon Fredriksens Frontline.

Publisert

DinSides strategi har vært å sitte med aksjer hvor vi ser for oss et scenario - noe i omverden som bør gagne vårt selskap - samtidig som insiderne handler i aksjen. Det har gitt en ytterst bedagelig utskiftningstakt i porteføljen. Den som har skygget den, har kunnet late seg rik, da vi har hatt en årlig avkastning på 52% siden september 1998, da vi startet.

Vi selger Jon

Vi har sittet på Frontline siden aksjen sto i 20 kroner. Igår sto den i 152 kroner, og Fredriksen blir feiret på forsiden av Dagens Næringsliv og Finansavisen og er sogar nevnt i Dagbladet. Når alle har blitt gjort oppmerksomme på hvor fantastisk aksje Frontline er, betyr det at markedet for potensielle kjøpere er i ferd med å bli bunnskrapet. Da kan aksjen bare ta en vei: Nedover. Vi selger derfor Frontline idag. (I porteføljen vil dagens sluttkurs gjelde, slik at leserne har mulighet til selv hele tiden å skygge vår portefølje).

Vi har opplevd et stor kursfall på Enitel siden mars, da aksjen sto i over 400 kroner. Men vi har likevel en gevinst inne. Vi skulle naturligvis solgt i mars, og - om vi likte selskapet - heller kjøpt igjen aksjen nå i august. Men nå er dette for sent, og vi må ta en ny beslutning. Vi synes igrunnen Enitel lukter oppkjøp lang vei. Den mest nærliggende frieren er Telia, som i sin tid opprettet selskapet, men også Tele Danmark og flere andre selskaper er på utkikk etter et brohode i det norske telemarkedet. Dette vil før eller siden gi et oppkjøpsbud på Enitel, med dertil økte kurser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer