Later han som, tro...?

Er junior virkelig syk, eller vil han bare være hjemme?

Det er ikke bestandig lett å vite om barnet virkelig er sykt, eller om det bare har lyst til å være hjemme...  Foto: colourbox.com
Det er ikke bestandig lett å vite om barnet virkelig er sykt, eller om det bare har lyst til å være hjemme... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tidlig morgen, og du er i gang med å forberede en ny dag. Matpakker skal smøres, og minstemann skal i barnehagen. Men når du prøver å få ham opp av senga ynker han seg, og sier han ikke føler seg bra.

Du kjenner på ham, og han er ikke spesielt varm, så feber er utelukket. Når du spør får du ingen tydelige svar på om han har vondt, eller hvor han i så fall har det.

Du tar deg selv i å lure på om han virkelig føler seg dårlig, om han er trøtt, eller om han bare har mer lyst til å være hjemme? Så skal du trumfe igjennom, og bringe ham til barnehagen, eller skal du la det stå til og holde ham hjemme?

Les også: Stemples som juksere

- Ta barnet på alvor

Ifølge en rekke amerikanske leger som deler sine råd med leserne på ABC News, har vi flere åpenbare, klare grunner for å holde barnet hjemme.

Dersom barnet eksempelvis har feber, kaster opp eller har diaré, gir tydelig uttrykk for smerter eller hoster kraftig har det ingen ting verken i barnehagen eller på skolen å gjøre.

- Som regel kjenner foreldre barna sine så godt at de umiddelbart vil se om det er noe som plager sine håpefulle, sier Dr. Tanya Remer Altmann, barnelege ved Medical Group i Westlake, California, og forfatter av boken "Mommy Calls".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer