- Latskap er medfødt

Sofagriser har det i genene, hevder forskere.

Klarer du ikke å komme deg ut av senga om morgenen? Da kan du trøste deg med at latskapen ligger i genene dine. Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: colourbox.com
Klarer du ikke å komme deg ut av senga om morgenen? Da kan du trøste deg med at latskapen ligger i genene dine. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang lurt på hvorfor du ikke er i stand til å komme deg ut av godstolen til tross for det dyre medlemskapet du inngikk på treningssenteret, de fagre nyttårsforsettene du satte deg, og legens anbefalinger om mer mosjon?

Ifølge forskerne bak en fersk studie som er utført ved University of North Carolina kan du slutte å undre deg. Latskapen skal nemlig ligge i genene våre.

Les også: Æsj eller nam? Genene avgjør!

Gener styrer aktivitetsnivået

Det er en rekke forskningsstudier som danner bakgrunnen for de nye funnene som nylig ble presentert i tidsskriftet Journal of Heredity.

Analyser av mus som var delt inn i to grupper, hvorav den ene var aktiv og den andre inaktiv, ledet forskerne til å identifisere tjue forskjellige genetiske områder som påvirker aktivitetsnivået.

Den amerikanske kinesiologen J. Timothy Lightfoot og hans forskerteam er de første som har klart å lokalisere og identifisere disse spesifikke genetiske områdene.

Les også: Feit av fedme-gen

Nå håper de at forskningen kan komme til nytte for mennesker som mangler motivasjon til å bevege seg, og er allerede i gang med forberedelsene til nye studier for å finne ut hvordan disse genetiske mekanismene fungerer hos mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer