Latskap farligere enn røyk

Alle landets sofagriser er herved advart: Mangel på fysisk aktivitet er enda farligere enn å røyke.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at et aktivt liv har sammenheng med både fysisk og psykisk helse. Mangel på fysisk aktivitet er en viktig årsak til overvekt og fedme, som igjen har sammenheng med mange alvorlige sykdommer som diabetes og kreft.

Dør i sofaenEt stillesittende liv er så farlig at livsstilen er ansvarlig for flere dødsfall enn de som dør av røyking. Det mener forskere ved Universitetet i Hong Kong som har undersøkt sammenhengen mellom tidlige dødsfall og fysisk aktivitet.

Forskerne intervjuet pårørende til over 24.000 innbyggere som døde i løpet av 1998. De ønsket først og fremst å kartlegge hvor mye tid de avdøde hadde brukt på fysisk aktivitet i løpet av det siste tiåret.

- Vi beregnet at omtrent 20 prosent av alle dødsfall hos de over 35 år i Hong Kong kunne tilskrives mangel på fysisk aktivitet. Med 6.450 dødsfall på grunn av helseproblemer etter lite aktivitet er dette flere enn de som hvert år dør på grunn av røyking, sier forskeren Lam Tai-hing i følge South China Morning Post.

Litt hver dag"Han åt og drakk, var aldrig glad,Hans støvlehæle gikk han skjeve;Han ingen ting bestille gad,Tilsist han gad ei heller leve"

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer