Latter for livet

En god latter forlenger livet, i følge folketroen. Nå viser en undersøkelse at det er helt sant.

Publisert
Sist oppdatert

En daglig dose med latter kan være nesten like bra for hjertet som trening.

Årsaken er at latteren påvirker blodkarene til å jobbe mer effektivt, mener amerikanske forskere.

Depresjon kan på den andre siden øke risikoen for dødsfall grunnet hjertefeil, viser en annen studie.

Le hver dagStudiene ble presentert på en konferanse ved American College of Cardiology i Florida. De viste hvordan psykologiske faktorer kan påvirke helsen vår.

- Vi anbefaler ikke at du bare ler i stedet for trening, men vi anbefaler at du prøver å le på fast basis. Tretti minutter med trening tre ganger i uken og femten minutter med latter hver dag er trolig bra for karsystemet, sier Michael Miller, lege ved University of Maryland School of Medicine, til Reuters.

Humor på skjermenDe 20 deltakerne i studien fikk se en morsom og en stressende filmsnutt. Deretter ble blodkarene deres sjekket. Forskerne så spesielt på deltakernes endothelium, baksiden av blodkarene. Der fant de ut at blodstrømmen ble redusert hos 14 av deltakerne etter den stressende filmen. Blodstrømmen ble derimot friere hos 19 av deltakerne da de lo av den morsomme filmsnutten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer