Lav dollarkurs gir shoppingfest på nettet

Amazon.com er nå Norges største bokhandel.

Publisert
Sist oppdatert

Lav dollarkurs fører til netthandelfest i Norge. Amazon.com er nå blitt Norges største bokhandel.

14 tips til en billig julehandel

Rykende ferske tall viser at norske kredittkort i tredje kvartal i år ble brukt til å handle varer fra nettbokhandelen Amazon.com for 15,3 millioner kroner. Tilsvarende tall i fjor var 5,6 millioner kroner. Økningen utgjør 171 prosent, eller nær en tredobling, skriver Finansavisen.

Rekordlav dollar

Det er den lave dollarkursen som gjør netthandel fra USA attraktivt.

14. november var dollaren nede i 5.3929, ifølge tall fra Norges Bank. Illustrasjonsfoto: Dimitrije Paunovic
14. november var dollaren nede i 5.3929, ifølge tall fra Norges Bank. Illustrasjonsfoto: Dimitrije Paunovic Vis mer


Julehandelen står nå for døren, og vi vil for året som helhet trolig kjøpe produkter fra Amazon.com for over 100 millioner kroner. I så fall blir nettbutikken Norges største enkeltbokhandel.

- I Norge går rundt syv prosent av boksalget via internett. Det betyr at det i 2007 vil bli solgt for 350-400 millioner kroner over internett, sier rådgiver Joachim Dahl Jensen i Bokhandlerforeningen.

Han frykter ikke at norske bokhandlere skal miste for mye omsetning til amerikanerne.

Dette bør du kjøpe fra USA

Statistikken fra kredittkortselskapet Teller inkluderer ikke debit- og kredittkorttransaksjoner fra kunder i Nordea, SEB og Danske Bank.

Men det er ikke bare bøker fra Amazon.com som er populært. Handlelystne nordmenn har også funnet ut at den lave dollarkursen kan bidra til gode kjøp på nettsteder som selger reiser, elektronikk, bildeler og undertøy.

Tips oss!

Det er dessverre ikke alle amerikanske nettbutikker som leverer til Norge. Selv om tjenester som Jetcarrier kan hjelpe deg å handle likevel, vil dollargevinsten her gå opp i spinningen.

Vi har også erfart at nettbutikker på forespørsel oppgir at de sender til Norge, men når alt kommer til alt, kommer varene aldri frem.

Har du erfaringer, positive eller negative, med amerikanske nettbutikker? Send en mail til desk@dinside.no eller skriv inn i debatten under.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer