Lav-karbo mot diabetes

En ny liten studie viser at diabetikere som spiser færre karbohydrater, kan klare seg med mindre medisiner.

Publisert
Sist oppdatert

Bør personer med type 2 diabetes følge et kosthold med lite karbohydrater, som brød, pasta og poteter? Det amerikanske diabetesforbundet, American Diabetes Association (ADA), sier nei.

Men en liten svensk studie foreslår at et slikt kosthold kan være en av de beste måtene å håndtere diabetessykdom på og kan til og med redusere behovet for medisinering, skriver WebMD.

Rundt 200 000 nordmenn har diabetes

I studien fulgte forskerne 16 overvektige pasienter med type 2 diabetes, som fulgte en lavkalori-diett med redusert mengde karbohydrater, i 22 måneder. De fleste opplevde store forbedringer av blodsukkeret. De insulinavhengige pasientene halverte det gjennomsnittlige daglige behovet for insulin.

- Mange mennesker kureres fra type 2 diabetes ved å spise færre karbohydrater, men slike opplysninger kommer ikke ut, sier professor Richard Feinman ved SUNY Downstate Medical Center i Brooklyn, New York.

Selv om ekspertene ved ADA er enige med at en restriksjon av karbohydrater kan bidra til å kontrollere blodsukkeret til pasienter med type 2 diabetes, er dette likevel ikke noe de går ut og anbefaler. For pasienter synes en slik diett er for begrenset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer