Pris på fastrentelån

Lavere fastrente enn flytende!

Flere banker har satt ned fastrentene sine, og mange tilbyr nå lavere fastrente enn flytende. Men du bør likevel tenke deg om før du binder renta.

RENTESJEKK: Dersom du har boliglån er det lurt å følge med på hvilken rente du har og hvilke andre tilbud du kan få fra andre banker. Foto: Panther Media.
RENTESJEKK: Dersom du har boliglån er det lurt å følge med på hvilken rente du har og hvilke andre tilbud du kan få fra andre banker. Foto: Panther Media. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank har bestluttet å holde styringsrenta uendret i august, i motsetning til sist.

Sentralbanksjefen har imidlertid varslet ytterligere renteøkninger i år, men ser vi utenfor landegrensene, har renten på å låne penger til stater falt kraftig, også i Norge, hvor den er på 1,14 prosent, som er lavere enn dagens styringsrente.

Rentefallet gjenspeiles også i norske fastrenter. De siste par ukene har 12 banker satt ned sine fastrenter, ifølge tall fra Finansportalen. I flere banker er det dermed billigere å låne penger til en fast rente enn å ha flytende rente på boliglånet akkurat nå, skriver NRK.

- Det som er spesielt nå er at man kan binde boliglånsrenta i ti år ned mot tre prosent. Det er spesielt lavt. Det tilsvarer en middels konkurransedyktig flytende rente, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen til rikskringkasteren.

Fastrente kan svare seg for de eldre

Dinside har sjekket prisene på fastrente, slik at du kan se hvor det er billigst å binde renta.

Dersom du er 30 år og har et lån på to millioner kroner, kan du få fastrente på 2,58 prosent i KLP Banken hvis du binder renta i tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer