Lavere Mastercard-gebyrer

EU-kommisjonen tvinger Mastercard til å sette ned gebyrene for transaksjoner over grensene.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være svært dyrt å benytte Visakortet eller Mastercardet ditt i utlandet. For det første lurer enkelte brukersteder deg til å betale i norske kroner, til en vekslingskurs de selv bestemmer. For det andre er også kontanttutak og brukerstedsbetaling uoversiktlig. Et uttak av 200 euro i en minibank i Italia koster hele 70,80,- om du har et MasterCard fra Nordea, mens du slipper unna med 48,40,- om du har et Visakort fra Terra.

Brukerstedets bank skal betale mindre

I utgangspunktet er det konkurranse mellom banker og finansieringsselskaper om å tilby Mastercard og Visakort, selv om prisene bankene må betale er det samme.

Det er derfor selve betalingssystemene til Mastercard og Visa som har pådratt seg myndighetenes oppmerksomhet, da dette i praksis har utviklet seg til et duopol - et kjempemarked med bare to aktører.

Det er derfor prisene mellom bankene og Mastercard som nå senkes. Utgangspunktet var en avgjørelse i EU-kommisjonen i 2007. Siden da har det pågått en diskusjon, og Mastercard har nå "frivillig latt seg presse" til å inngå en avtale med brukerbankene om lavere gebyrer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer