Lavere rente får du ikke

Likevel er det bare et fåtall som benytter seg av tilbudet. Hvorfor?

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar kan i teorien mer enn 500.000 nordmenn få rekordlav rente på boliglån. Billigere skal du slite med å få det, skrev DinSide da Statens Pensjonskasse presenterte renter nede på 2,25 i sommer. Men nå tilbyr Pensjonskassen altså rentebetingelser per år helt nede på ett-tallet. Satsen på 1,982 prosent nominell rente er tidenes laveste, og gjelder om du velger månedlige forfall.

Sjekk også Boliglånskalkulatoren for alternativer og priser for deg og ditt lån

295.000 kan få

Alle statlige ansatte som betaler to prosent av lønnen sin til Statens Pensjonskasse kan benytte seg av boliglån fra pensjonskassen. Dette gjelder for eksempel ansatte i Avinor, Flytoget, Statkraft, universitetssykehusene, og lærere i grunn- og videregående skole. Statens Pensjonskasse har 295.000 medlemmer, og i tillegg 237.000 pensjonister som kan få lån her.

Per i dag har imidlertid kun 36.000 personer boliglånet sitt her, selv om det faktisk er en vekst på cirka syv prosent fra året.

Vil ha flere kunder!

- Vi har hatt jevn pågang i 2009, men dobbelt så mange søknader kom inn i perioden før finanskrisen i 2008, forteller lånesjef Mette Ystebø Hagen til DinSide, som fortsatt ønsker seg flere nye kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer