Lavere sommerrente i Lånekassen

Fra 1. juli går studentenes lånerente ned igjen. Fra et foreløpig høydepunkt nå i andre kvartal senkes renten med 0,8 prosent.

Lavere sommerrente i Lånekassen
Publisert

De fleste betalende kunder i Lånekassen må nå stønne seg gjennom ett kvartal med skyhøye 8,6 prosent i rente. Dette varer heldigvis ikke lenge. Det er gjennomsnittlig rente for statssertifikater i første kvartal dette året som bestemmer renten på studielånet ditt i tredje kvartal. Renten på disse utvalgte statssertifikatene har nå gått ned. Derfor har Lånekassen vedtatt å senke renten til 7,8 prosent fra 1. juli.

Treg utvikling

Sterkere norsk økonomi, og positiv utvikling i rentemarkedet gjør allerede boliglån og billån billigere. Lånekassens kunder får imidlertid først nyte godt av dagens positive utvikling i sommer. Mens renten i april i fjor kun var på 4,6 prosent, betaler du nå hele fire prosent mer i renter. Og selv om du fra 1. juli får nyte godt av noe lavere rente, er den fortsatt 0,6 prosent høyere enn det som var tilfellet i første kvartal i år, og 3,1 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Fast rente

Rentenedgangen gjelder for den flytende renten. Det er også vedtatt å innføre en valgfri ordning med fast rente for kunder i Lånekassen. Dette tilbudet vil bli innført 1. juli i år, men forskriftene er fortsatt ikke vedtatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer