Lavere telefonregning i høst!

Telenor lanserer i løpet av september to gode nyheter på telefonfronten: IP-telefoni og gratistelefon. IP-telefoni betyr i praksis opptil 30 prosent lavere telefonregning for alle i Norge, mens gratistelefonen bare blir tilgjengelig i Oslo.

Ring fra en vanlig telefon, og få mobiltelefon kvalitet. Du sparer 30 % ! Foto: tg
Ring fra en vanlig telefon, og få mobiltelefon kvalitet. Du sparer 30 % ! Foto: tg Vis mer
Publisert

- Vi har testet IP-telefoni grundig i hele år, og nå gjenstår det bare å fastsette en pris på telekortene, fastslår prosjektleder i Telenor Nextel, Ivar Plathe. - Systemet vårt er svært enkelt: Kjøp et kort, ring et 800-nummer, og du blir koblet over på vårt dedikerte IP-nett, som fungerer som et komprimert GSM-nett, forteller Plathe.

Dette vil si at samtalen din blir komprimert ned til datapakker som sendes over internett, for deretter å bli pakket opp i den andre enden ved hjelp av en dekoder.

Mobil kvalitet

- Kvaliteten på samtalen blir tilnærmet lik mobiltelefon, hevder Plathe. - Ringer du til USA, vil vår samarbeidspartner Delta3 overta på sitt et eget IP-nett, for å opprettholde kvaliteten på samtalen.

Etter det DinSide kjenner til har det amerikanske selskapet Delta3 god erfaring med IP-nett med over 35 knutepunkter og flere millioner samtaleminutter i måneden.

Hva er IP-telefoni?

Telefon over internett gjør det mulig å føre en utenlandssamtale til samme pris som det en tradisjonell lokalsamtale koster. DinSide Data var på Cebit messen i år, og kan fastslå at IP-telefoni er det nye "hotte" innenfor Internett. I tillegg til Telenor, har 89 andre aktører med Microsoft, IDT Corporation, og Sprint i spissen, planer om å ta i bruk internett-telefoni. - Vi mener at IP-telefoni fyller et tomrom for våre kunder, sier Plathe, og legger til at de senere i høst vil komme med et eget telefonabonnement til bruk på hjemme-PCen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer