Laveste renter siden 2013

Renta er nå på det laveste nivået siden SSB begynte å lage månedsdata i desember 2013. Men mange betaler for mye.

BILLIG BOLIGLÅN: Rentene på boliglån har ikke vært lavere i den perioden fra 2013 som SSB har data på. Men mange betaler for mye. - Passive lånekunder ender ofte opp med å betale for mye. Ingen liker å betale mer enn naboen, derfor bør du ringe banken, oppfordrer økonomiekspert. Foto: NTB scanpix
BILLIG BOLIGLÅN: Rentene på boliglån har ikke vært lavere i den perioden fra 2013 som SSB har data på. Men mange betaler for mye. - Passive lånekunder ender ofte opp med å betale for mye. Ingen liker å betale mer enn naboen, derfor bør du ringe banken, oppfordrer økonomiekspert. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Renta på utestående boliglån og innskudd fortsetter å falle. Den er nå på det laveste nivået siden SSB begynte å lage månedsdata i desember 2013.

For nye boliglån med flytende rente var renta uendret på 1,7 prosent. For nye boliglån med fast rente økte den med 0,08 prosentpoeng til 1,98 prosent.

For utestående boliglån i alt var rentene på de laveste nivåene for den perioden Statistisk sentralbyrå (SSB) har månedsdata for, som er fra desember 2013.

For lån med flytende rente falt renta med 0,02 prosentpoeng til 1,83 prosent. For utestående boliglån med fast rente falt renta med 0,01 prosentpoeng til 2,65 prosent.

- Mange betaler for mye

– Ferske tall fra SSB viser at mange betaler for mye på boliglånet og bør ringe banken, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i Norske Boligbyggelag (NBBL).

Han viser til SSBs ferske tall som viser at norske boliglånskunder i gjennomsnitt betaler 1,77 prosent i rente på nye boliglån.

Gjennomsnittsrenten på eksisterende boliglån er imidlertid 1,83 prosent – altså en differanse på 0,06 prosentpoeng i gjennomsnitt. I praksis opplever mange en enda større forskjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.