Strømpriser 2020

Laveste strømpris på 27 år

Mildt vær med mye nedbør har fylt opp vannmagasinene og sørget for den laveste strømprisen i hovedstaden i mars måned siden 1993.

STRØMPRISER: Du skal langt tilbake i tid for å finne like lave strømpriser som nå. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix
STRØMPRISER: Du skal langt tilbake i tid for å finne like lave strømpriser som nå. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Strømprisen i Oslo ble i mars 9 øre per kilowattime (kWh), uten moms og påslag. I mars i fjor var snittprisen over fire ganger så høy, 41 øre per kWh, ifølge kraftbørsen Nord Pool.

For hele landet hadde februar måned historisk lave gjennomsnittlige strømpriser. Da endte for eksempel Kristiansand og Bergen på 9 øre per kWh, mens Molde, Trondheim og Tromsø endte på 10 øre per kWh.

Dette stemmer med tidligere prognoser:

- Strømmen ser ut til å bli 20 prosent rimeligere i høst og vinter enn den var samme periode i fjor, mens nettleien og avgiftene ligger på omtrent samme nivå, uttalte næringspolitisk rådgiver Lars Ragnar Solberg i Energi Norge til Dinside.no i høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer