Lavkarbo-dietter virker raskest

Slankere som satser på en diett med få karbohydrater får raskere resultater, men etter et år er resultatene like gode som med andre dietter.

Publisert
Sist oppdatert

To undersøkelser av den populære dietten som begrenser inntaket av sukker og stivelse viser at den kan virke raskere enn noen dietter som satser på et lavt fettinnhold.

Begge studiene, som ble publisert i tidsskriftet Annals of Internal Medicine, viser at slankerne som gikk på en diett med få karbohydrater gikk ned mer enn slankerne som satset på lite fett de første seks månedene.

Men et av studiene viser at begge gruppene hadde gått ned omtrent like mye etter et år.

I det ene studiet fulgte en gruppe forskere fra Veterans Affairs Medical Center i Philadelphia 132 overvektige voksne som ble satt på enten en lavkarbo-diett eller en lavkalori-diett.

Slankerne med diabetes hadde bedre kontroll på blodsukkeret med lavkarbo-dietten, sier forskerne.

Lavkarbo-gruppen gikk raskere ned i vekt, men ble tatt igjen av lavkalori-slankerne etter en stund. Etter et år hadde begge gruppene gått ned omtrent like mye - mellom 5 og 9 kilo i lavkarbo-gruppen og mellom 3 og 9 kilo i lavkalori-gruppen.

Doktor Linda Stern, som ledet studiet, seier dette bekrefter at enhver diett som kutter ned på kaloriene vil virke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer