Lavkarbo-mat gir rask effekt

Gode nyheter for Atkins-tilhengere: Dietten virker som bare rakkeren.

Publisert
Sist oppdatert

LINK: Les mer om dietter og kosthold.

En diett med et ekstremt lavt innhold av karbohydrater har en svært god effekt på blodsukkernivå, insulinfølsomhet og kolesterolinnhold i blodet, viser en ny undersøkelse. Det reduserte inntaket av karbohydrater fører i tillegg til at pasientene spontant minsker inntaket av proteiner og fett.

Det viser en undersøkelse som er publisert i det medisinske tidsskriftet Annals of Internal Medicine.

Undersøkelsen er ifølge forskerne den første kontrollerte studien av Atkins-dietten, og ti pasienter med type-2 diabetes deltok i prosjektet.

De fikk først normal mat i en uke og gikk deretter over til en diett med kun 20 gram karbohydrater daglig, men ubegrensede mengder proteiner og fett.

I motsetning til hva forskerne forventet reduserte deltagerne spontant inntaket av protein- og fettrik mat. Det betyr at de fikk en kraftig reduksjon av det totale kaloriinntaket.

Deltagerne opplevde både vektnedgang og en forbedring av blodsukkernivået, insulinfølsomheten og kolesterolinnholdet i blodet.

Forskerne mener undersøkelsen støtter teorien om at karbohydrater er den utløsende faktoren for overdreven spising. En reduksjon av karbohydratene er derfor avgjørende for å oppnå resultater av en slankekur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer