Le deg smart

Beveg deg, slapp av, sov og dagdrøm. Her er ytterlige ti tips til en smartere hverdag.

Publisert
Sist oppdatert

 • DagdrømLa tankene fly - det er bare sunt. Tidsskriften Psychology Today hevder vi blir mer kreative av å la tankene vandre så ofte vi har tid - i dusjen, bilen - eller på spasertur.
 • LeÅ ha det bra har positiv innvirkning både på kreativiteten og hjernen. En undersøkelse viser at arbeidsgrupper som har det morsomt sammen og ler mye løser oppgaver fortere enn de som kun angriper problemene seriøst.
 • Beveg degFysisk aktivitet sørger for økt blodtilstrømming til hjernen, og påvirker blant annet din evne til å ta beslutninger. Det er ikke så mye som skal til - studier viser at 45 minutters gange tre dager i uken har en positiv effekt på intellektet.
 • Lær deg noe nyttHjernen vil bli utfordret. Gå på kurs eller skaff deg en ny hobby. Du må nemlig skjerpe hjernen for å lære nye ting, som gir god, gammeldags hjernetrim. Kryssord, dataspill, kortspill fungerer også bra om du ønsker å holde hjernen i form.
 • Sov smartEn tysk studie viser at hjernen kan løse avanserte problemstillinger mens du sover. Tenker du på noe før du faller i søvn, vil hjernen fortsette å bearbeide dette - om du får nok søvn. En studie der prøvekaninene fikk se en tallkombinasjon med en skjult kode før de la seg til å sove, viste at de som sov åtte timer brukte dobbelt så kort tid på å knekke koden neste dag som de som fikk mindre søvn.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer