L'Easy krever at du oppgir sensitiv informasjon

Før du får betale må du svare på noen uvante spørsmål.

PERSONLIG INFORMASJON: L'Easy krever at du oppgir både personnummer og samboerstatus når du skal kjøpe varer i nettbutikken.
PERSONLIG INFORMASJON: L'Easy krever at du oppgir både personnummer og samboerstatus når du skal kjøpe varer i nettbutikken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du bestiller varer fra nettbutikken L'Easy, holder det ikke å opplyse om navn, telefonnummer og leveringsadresse. Du må også skrive inn hele fødselsnummeret ditt.

Om ikke det var nok, må du også fortelle nettbutikken hvorvidt du bor alene eller har en samboer.

Hvis du ikke ønsker å dele denne informasjonen med L'Easy, får du en feilmelding om at registreringsskjemaet ikke er korrekt utfylt.

Datatilsynet: - Pussig

Datatilsynet synes det er merkelig at L'Easy avkrever informasjon om samboerskap.

- Vi synes det virker litt pussig. Personopplysningsloven sier at de kan ha tilgang til å hente inn relevant informasjon, og om du er samboer eller gift virker ikke veldig relevant, sier informasjonsrådgiver Eva Marie Felde i Datatilsynet.

Hun mener nettbutikken burde tydelig uttrykke hvorfor de ønsker å innhente denne informasjonen.

- De har for så vidt adgang til å hente inn personnummer for å foreta en kredittsjekk. Men de kunne ha opplyst bedre om at det nettopp er det de skal bruke informasjonen til. De har en plikt å informere om formålet med å innhente denne informasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer