Du er syk og går til lege, men er usikker på om legen kan hjelpe deg. Samtidig bestemmer du deg for å ta turen til en alternativ behandler, i håp om at vedkommende kan gjøre deg frisk igjen. Du tør ikke noe til legen om dette, og blir forvirret over at den alternative behandleren sier det stikk motsatte av hva legen sier.
Halvparten av alle nordmenn har vært til alternativ behandling, så for mange er dette en kjent situasjon. Men skal vi tro ekspertene, er dette neppe realiteten om noen år. I det omfattende helsemarkedet utgjør legebehandling nå bare en liten del, så noe bør skje.
Så mye tror vi på det alternative
I hele verden, også i Norge, går det nå mot at de harde frontene er i ferd med å mykes opp, og at alternative behandlingsformer forenes med vitenskapelige metoder.
Nederst i artikkelen kan du lese hva dette betyr for deg.
- Det har skjedd en betydelig holdningsendring de siste ti årene. Fra å være helt avvisende går man nå over i en mer åpen, spørrende og undrende retning, sier lege og forfatter Audun Myskja til DinSide Helse, som også driver med terapeutisk berøring, terapeutisk stemmebruk og musikkterapi. Han kaller utviklingen for ”integrert medisin”.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger