- Legen er på 1900-tallet

Spesialisthelsetjenesten ber deg sende fax og de færreste leger nås via e-post, sms eller sosiale nettsteder.

Her er helsevesenet Faks virker det også, akkurat slik hest og slede gjorde. Foto: Lisens
Her er helsevesenet Faks virker det også, akkurat slik hest og slede gjorde. Foto: Lisens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

18,3% av befolkningen i Tyskland var ikke født da muren falt, og i tilfelle unge lesere skulle komme innom denne spalten, er det nødvendig å fortelle om telefaksen. Den var en slags mellomting mellom kopimaskin og fjernskriver og sto gjerne i nærheten av telefonen. Du kunne legge et dokument i den, slå et nummer til en telefon hvor en annen telefaks måtte være tilkoblet, og det kom da frem en uskarp svart/hvitt-versjon av originaldokumentet hos mottakeren - om den andre faksen var tilkoblet, virket og hadde papir og toner.

De fleste har kvittet seg med dem etter at vi rundet et nytt årtusen, men den bransjen som har så stor etterspørsel etter sine tjenester at de ikke trenger å ta hensyn til kundeservice har beholdt den. Ja, vi snakker naturligvis om legene.

Gratis: Uendelig etterspørsel

Så lenge det er gratis, vil det være en uendelig etterspørsel etter helsetjenester. Nå er det jo ikke helt gratis. Vi betaler 132 kroner i egenandel hos fastlegen og 295 kroner hos spesialist. Dette utgjør rundt 30% av legens inntekt fra vår konsultasjon. De øvrige 70% betaler vi via statskassen (når vi har betalt 1.780 kroner i egenandeler i løpet av ett år, er 100% statsbetalt).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer