Leger tør ikke vaksinere seg mot influensa

Legene ved Rigshospitalet i København nekter å la seg vaksiner mot influensa, fordi de frykter bivirkningene, skriver Politiken.

Publisert
Sist oppdatert

Nye tall fra danske Lægemiddelstyrelsen, som tilsvarer norske Legemiddelverket, peker på en rekke alvorlige bivirkninger - blant annet plutselig dødsfall, abort, lammelser og nerveforstyrrelser.

Bivirkningene ved å la seg vaksinere mot influensa er sjeldne, men kan være alvorlige. Så alvorlige at legene ved neuroogisk avdeling på Rigshospitalet i fjor nektet å følge ledelsens oppfordring om å la seg vaksinere.

Avdelingen har ikke tatt stilling til om de vil ta imot tilbudet i år, men overlege Peter Arlien-Søborg regner med at legene vil stå fast ved fjorårets beslutning om å si nei igjen.

- Vi har sett pasienter med så alvorlige bivirkninger at vi vurderer at det ikke er verd å ta risikoen for å spare et par sykedager, sier han.

Tvilsom vaksineDet var flere bivirkninger av fjorårets vaksine, men neurologisk av deling ved sykehuset har sett bivirkninger som lammelser og nerveforstyrrelser også av årets vaksine. I noen tilfeller er det snakk om forbigående symptomer, men i andre tilfeller blir lidelsen kronisk.

[Les også: Tre av fire vaksinerte blir syke]

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer