Legesjekk på super'n

Aldri tid til å gå til legen? I framtida skal det bli enklere for deg, og kanskje finner du legen blant melk og brød.

Publisert
Sist oppdatert

Du har hostet i to uker eller slitt med en plagsom skulder i flere måneder. Men det er full fart på jobben, så det blir liksom aldri tid til å gå til legen. Kanskje kan løsningen være å plassere legen der vi alle uansett stikker innom?

Tanken har i alle fall slått noen praktiske kjøpmenn i England. Denne uka åpnet det som sannsynligvis er Englands første supermarkedbaserte allmennlegeklinikk på Sainsbury’s i Manchester, skriver avisa The Guardian.

Les også: Selger slankepille på super'n

Tiltaket er del av et større pilotprosjekt i området. Klinikken skal være bemannet med leger fra lokale legekontor og vil være åpen to kvelder i uka i tillegg til lørdag formiddag.

- Kan noe slikt bidra til å gi folk litt ekstra tid i de travle livene deres? Vi tror det kan være nyttig, sier Dr. Mohammed Jiva som fronter prosjektet.

Les også: Gå gratis til legen

Vurderer fastlegeordningen

Leder i Allmennlegeforeningen Jan Emil Kristoffersen forklarer at legevaktsituasjonen er annerledes i Norge enn i Storbritannia. Blant annet har norske allmennleger plikt til å delta i legevakt på kveld og natt med tanke på akutte situasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer