Legger ned tannlegetjeneste

Nå kan du ikke lenger sammenlikne tannlegepriser.

SLUTT PÅ Å SAMMENLIKE PRISENE: Med tjenesten hvakostertannlegen.no har du enkelt kunne sjekke og sammenlikne prisene på tannbehandlinger. Nå legges tjenesten ned. Grunnen? - Coronaviruset. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SLUTT PÅ Å SAMMENLIKE PRISENE: Med tjenesten hvakostertannlegen.no har du enkelt kunne sjekke og sammenlikne prisene på tannbehandlinger. Nå legges tjenesten ned. Grunnen? - Coronaviruset. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Med Forbrukerrådets tjeneste Hvakostertannlegen.no har du siden tjenesten ble lansert i 2013, enkelt kunnet sjekke og sammenlikne prisene på mange typer tannlegebehandlinger - fra enkle kontroller til dyrere behandlinger.

Mye av hensikten med portalen har vært å bidra til større gjennomsiktighet i markedet, og dermed til skjerpet konkurranse.

Det er, som kjent, ikke billig å gå til tannlegen. Undersøkelser har vist at en av tre nordmenn dropper å gå til tannlegen fordi de ikke har råd.

Men nå legges tjenesten ned, i alle fall foreløpig. Og ifølge Forbrukerrådet, er det coronaviruset som er grunnen.

- Kan ikke sikre korrekt informasjon

«Prissammenligningstjenesten Hvakostertannlegen.no over tannklinikker i Norge er midlertidig nedlagt», er meldingen du blir møtt med om du ønsker å sjekke prisene hos tjenesten nå.

- Årsaken til den midlertidige nedleggelsen er at kravene til smittevern i tannhelsetjenesten har ført til at vi ikke lenger kan sikre korrekt og oppdatert informasjon. Det er stor usikkerhet knyttet til de ulike smittevernstiltakenes varighet i tannhelsemarkedet og eventuelle alternative tiltak som vil settes i verk som følge av covid-19, sier Caroline Skarderud, jurist i Forbrukerrådet, til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer