Legger ned tannlegetjeneste

Nå kan du ikke lenger sammenlikne tannlegepriser.

SLUTT PÅ Å SAMMENLIKE PRISENE: Med tjenesten hvakostertannlegen.no har du enkelt kunne sjekke og sammenlikne prisene på tannbehandlinger. Nå legges tjenesten ned. Grunnen? - Coronaviruset. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SLUTT PÅ Å SAMMENLIKE PRISENE: Med tjenesten hvakostertannlegen.no har du enkelt kunne sjekke og sammenlikne prisene på tannbehandlinger. Nå legges tjenesten ned. Grunnen? - Coronaviruset. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Med Forbrukerrådets tjeneste Hvakostertannlegen.no har du siden tjenesten ble lansert i 2013, enkelt kunnet sjekke og sammenlikne prisene på mange typer tannlegebehandlinger - fra enkle kontroller til dyrere behandlinger.

Mye av hensikten med portalen har vært å bidra til større gjennomsiktighet i markedet, og dermed til skjerpet konkurranse.

Det er, som kjent, ikke billig å gå til tannlegen. Undersøkelser har vist at en av tre nordmenn dropper å gå til tannlegen fordi de ikke har råd.

Men nå legges tjenesten ned, i alle fall foreløpig. Og ifølge Forbrukerrådet, er det coronaviruset som er grunnen.

- Kan ikke sikre korrekt informasjon

«Prissammenligningstjenesten Hvakostertannlegen.no over tannklinikker i Norge er midlertidig nedlagt», er meldingen du blir møtt med om du ønsker å sjekke prisene hos tjenesten nå.

- Årsaken til den midlertidige nedleggelsen er at kravene til smittevern i tannhelsetjenesten har ført til at vi ikke lenger kan sikre korrekt og oppdatert informasjon. Det er stor usikkerhet knyttet til de ulike smittevernstiltakenes varighet i tannhelsemarkedet og eventuelle alternative tiltak som vil settes i verk som følge av covid-19, sier Caroline Skarderud, jurist i Forbrukerrådet, til Dinside.

Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan et besøk i tannlegestolen etter coronakrisa kan koste deg opptil 750 kroner ekstra. Dette er fordi klinikkene må følge et strengt smittevernregime som langt fra er gratis.

SMITTERVERN ETTER CORONA: Tannlege Stian Kanestrøm får hjelp av tannhelsesekretær Anja Kaldahl før de skal inn til ny pasient. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMITTERVERN ETTER CORONA: Tannlege Stian Kanestrøm får hjelp av tannhelsesekretær Anja Kaldahl før de skal inn til ny pasient. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Screening av pasienter for å avgjøre om de er friske så de kan komme, kostnader ved innkjøp og forbruk av ekstra smittevernutstyr, og ekstra renhold etter behandlinger, er noe av det som gjør at det har blitt dyrere å gå til tannlegen nå.

- Leit

- Hvakostertannlegen.no har gitt norske forbrukere en oversikt og valgmulighet til å finne rett tannlege, og har samtidig bidratt til bedre konkurranse og priser i tannhelsemarkedet. Det er leit å legge ned tjenesten. I første omgang gjøres dette midlertidig, og vi er i løpende dialog med departementet, sier Skarderud.

Tjenesten har vært levert av Forbrukerrådet, og utviklet i samarbeid med Den norske tannlegeforening, Norsk Tannpleierforening og Helsedirektoratet.

Skarderud sier at prissammenligningen blir erstattet med rettighetsinformasjon og råd om hvordan du skal gå frem for å bytte tannlege og få den beste prisen på tannlegetjenester.

- Har du vondt i tennene dine, eller er misfornøyd med tannlegene, kan du sjekke våre forbrukertips på Hvakostertannlegen.no, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer