PostNord leverer på dørmatta, erstatter ikke ved tyveri

Legger pakka utenfor døra, tar ikke ansvaret

- Tilvenningsprosess, mener PostNord, om pakker som kan bli liggende på dørmatta i dagesvis. 

ENSOM OG FORLATT: Her lå pakka vi venta på. Utenfor døra i oppgangen. PostNord mener dette ikke er noe problem, og at kunder som opplever at pakker forsvinner må ta det opp med butikken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ENSOM OG FORLATT: Her lå pakka vi venta på. Utenfor døra i oppgangen. PostNord mener dette ikke er noe problem, og at kunder som opplever at pakker forsvinner må ta det opp med butikken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

«Det er i dag levert en pakke (...) på din dørmatte».

Meldingen kommer fra PostNord en lørdag formiddag. Problemet er bare dette: Vi er ikke hjemme. Og vi kommer ikke hjem før søndag kveld.

I to dager må dermed pakka ligge utenfor døra vår. Fritt tilgjengelig, i en oppgang hvor flere titalls personer, i varierende grad av edruelighet, kommer til å gå forbi i løpet av helga.

Hvorfor? Og hva skjer om den blir stjålet?

Forstår at folk reagerer

«Godt at jeg bor innerst i en blindvei, ellers hadde det nok vært fristende for mange å bare rive med seg posen som hang på postkassa i forbifarten» skriver en bruker på Kvinneguiden.no.

«Pakken var ikke der, og PostNord fraskriver seg alt ansvar» skriver en kar på Freak.no.

«Har heldigvis ikke opplevd uærlige naboer enda, men liker ikke prinsippet med å legge tingene mine ute i oppgangen» skriver noen på Babyverden.no.

- Forstår dere at folk reagerer på å få pakker liggende utenfor døra?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer