Rema 1000

Legger seg flat etter dette

Rema 1000-butikken i Skien har fått varsel om prikktildeling etter denne øl-plasseringen. - Jeg tar det på min kappe, sier kjøpmann Lars Norrman.

KONTROLL: Skjenkekontrollen anser dette som ulovlig. Foto: Skien kommune
KONTROLL: Skjenkekontrollen anser dette som ulovlig. Foto: Skien kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar fikk Rema 1000 Arkaden besøk av kontrollørene fra Skien kommune. Nå har butikken fått varsel om prikktildeling fra kommunen, som er skjenkemyndighet.

DinSide har vært i kontakt med Mats André Heivand, skjenkeansvarlig i Skien kommune, som viser til varselet som ble sendt til butikken.

- Ved kontrollen ble kontrollørene oppmerksom på en pall med øl av merket «Bare Øl» sto plassert på endereol alene. En slik overeksponering av en bestemt merkevare vil kunne representere et brudd på reklameforbudet, skriver kommunen i varselet.

Telemarksavisa omtalte saken først.

Kommunen varsler videre at butikken kan få tildelt én prikk for ølets plassering. For at salgs- eller skjenkebevillingen skal inndras, må man få tildelt tolv eller flere prikker i løpet av to år.

- Vi varsler med dette at dere kan få tildelt 1 prikk, jf. alkoholforskriften § 10-3, dersom vi konkluderer med at dere brøt reklameforbudet i alkoholloven § 9-2 første ledd, jf. alkoholforskriften kapittel 14, skriver kommunen videre.

Lars Norrman, kjøpmann ved Rema 1000 Arkaden, kommer med følgende kommentar til Telemarksavisa:

- Jeg forholder meg til at vi får en prikk. Vi har ingen fra før, og det kommer ikke til å skje igjen, sier han til lokalavisa.

LANGE KØER: I Charlottenberg var det mange nordmenn som hadde møtt opp for å nyte svenske priser på alkohol. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Norrman legger til at han ikke anser det som en for streng reaksjon fra kommunen.

- Jeg tar det på min kappe. Det er min feil om det oppfattes som ølreklame. Det var overhodet ingen intensjon om det.

Avslutningsvis forteller kjøpmannen at butikken har hatt flere besøk fra skjenkekontrollørene i ettertid, og da skal alt ha vært i orden.

- Med 150 000 solgte liter er vi blant butikkene i Skien som selger mest øl i løpet av et år. Ølsalget er viktig for oss, sier han.