Legger ut bursdagsdato

Telefonkatalogen.no har innført ny praksis.

Legger ut bursdagsdato
Publisert
Sist oppdatert

Ligger du registrert i telefonkatalogen.nos databaser, kan det være du får deg en overraskelse hvis du søker på ditt eller andres navn i dag.

Nå dukker nemlig både fødselsdag og -måned opp på alle søk som gjøres på nettsida, så sant du ikke har reservert deg mot akkurat denne delen av søketjenesten.

Ifølge digi.no gjøres dette uten brukerens samtykke, og du må derfor i etterkant gå inn og avregistrere deg for visning av fødselsdato.

Les også: Fri tilgang til pasientjournalen? Nytt lovforslag.

- Økt presisjon

Eniro Norge, som er selskapet som driver telefonkatalogen.no, skriver på sine hjelp-sider at datoene er gjort tilgjengelig for å øke presisjonsnivået på søket.

- På telefonkatalogen.no er det viktig at informasjon rundt det enkelte individ er enkel å finne frem til. Ved å legge ut fødselsdagen i tilknytning til navn, adresse og telefonnummer – blir det enklere å komme i kontakt med riktig individ. Spesielt er dette viktig dersom det er flere personer som har samme etternavn, og man er usikker på om oppsøkte person er korrekt.

Tanken er med andre ord at hvis du leter etter for eksempel "Ole Olsen", eller er usikker på hvordan etternavnet staves ("Idsø" eller "Idsøe"), blir det enklere å finne den du søker - forutsatt at du ikke vet adressen til vedkommende, men likevel vet fødselsdatoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer