Lei av å tape penger?

Det er mange som har tapt penger i år på renteoppgang og børsspekulasjon. DnB har nå lansert et produkt som sørger for at du ikke taper innskuddsbeløpet de neste 5 årene, men hvor du kan bli styrtrik bare ved å sitte på gjerdet og vente.

Amerikanske aksjer gjør det bedre enn norske i år.
Amerikanske aksjer gjør det bedre enn norske i år. Vis mer
Publisert

Den norske økonomien er meget sårbar for endringer i oljeprisen, og dette resulterer i kjempenedgang i aksjekurser straks det skjer drastiske prisfall i denne råvaren. Børser i USA og Japan er ikke like sårbare, og det kan derfor være en idé å heller plassere sparepengene dine i disse landene.

Utlandet er best

- Vi merker nå at flere og flere privatpersoner foretrekker å spare i utenlandske fond, enn i norske aksjefond, forteller Oddgeir Martre, banksjef i DnB Markets.

Fond som DnB Europa, Avanse Utland, Handelsbanken Germany, og Pluss Utland Aksje har alle steget med over 20 prosent siden desember i fjor, mens tilsvarende fond som kun baserer seg på norske aksjer har tapt 20 - 40 prosent i verdi.

Staten har også begynt å plassere en større andel av pengene sine i utlandet. Statens Petroleumsfond har for eksempel en forskrift som sier at de skal investere minst halvparten av oljeinntektene våre i Europa, Nord-Amerika og Asia,

Sikret avkastning

Istedenfor å kjøpe aksjefond, hvor du faktisk kan tape penger når det går dårlig, har DnB et produkt som er tilnærmet risikofritt. Frem til 11. desember har du muligheten til å plassere pengene dine i DnB Aksjeindeksobligasjon Global II. - Kjøper du en slik aksjeindeksobligasjon, garanterer vi å betale tilbake 100 % av investeringen din i år 2004, sier Martre. Når du kjøper en aksjeindeksobligasjon innløser vi rentene på innskuddet ditt allerede i dag. Det betyr at vi bruker pengene fra fem års rente til å kjøpe opsjoner i utenlandske børsindekser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer