Lei av å taste KID-nummer?

Det fins måter å slippe unna de lange sifrene i KID-nummeret på.

LEI AV KID-NUMMER? Det fins måter å slippe unna dem på. Foto: BERIT B. NJARGA
LEI AV KID-NUMMER? Det fins måter å slippe unna dem på. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle syns det å bruke tid i nettbanken er det morsomste man gjør, og spesielt ikke om du må taste et mangesifret KID-nummer ved betaling av en faktura.

Men det fins måter å slippe unna den forhatte inntastingen av KID-nummeret på, som tross alt må med i de fleste betalinger.

#1: Velg avtalegiro eller e-faktura

Den kanskje enkleste måten å slippe unna tasting av KID-nummeret på, er ved å velge e-faktura eller avtalegiro der det er mulig.

Da fylles nemlig KID-nummeret ut for deg automatisk.

- En god del bedrifter tilbyr e-faktura, og da får du regningen rett inn i nettbanken din. Beløp, mottakers kontonummer, forfallsdato og KID-nummer er ferdig utfylt og du skal bare bekrefte betalingen, sier Stein-Arne Tjore, pressekontakt i Nets til Dinside.

Han anbefaler også avtalegiro om man vil slippe unna KID-nummeret, eventuelt en kombinasjon av de to, som enkelte bedrifter kombinderer.

#2: Betal regninger via mobilappen

Syns du mobilen er best å bruke, lanserte nylig betalingsappen mCash muligheten til KID-fri betaling av fakturaer med mobilen. Her kan du lese mer om hva det koster å bruke de forskjellige betalingsappene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer