Lei av lurepriser?

Da bør du glede deg.

Lei av lurepriser?
Publisert
Sist oppdatert

1.juni trådte den nye markedsføringsloven i kraft, og det er gode nyheter for deg som kunde.

Nå blir nemlig reglene stammet inn med et mål for øye: Alle priser som oppgis i markedsføring skal være så fullstendige, korrekte og dekkende som mulig, slik at du som kunde faktisk skal forstå hva tilbudet vil koste deg.

Utgangspunktet er fortsatt at villedende og urimelig markedsføring er forbudt, og at Forbrukerombudet og Markedsrådet kan gi butikkene tvangsmulkt. Men det stopper ikke der. Byråkratene har nemlig blitt utstyrt med et nytt våpen i kampen mot overivrige selgere, og kan nå også gi overtredelsesgebyr, f.eks. hvis ordet ”gratis” misbrukes.

Hvor går grensen?

- Ord som "gratis", "kr 0,-" og lignende uttrykk kan ikke brukes hvis forbrukerne må betale noe for å få tjenesten, sier seksjonssjef Bente Øverli fra Forbrukerombudet i dagens pressemelding.

For eksempel kan ikke et mobilabonnement med inkluderte ringeminutter markedsføres som gratis hvis det påløper oppstartsavgift eller forbruker må inngå abonnement medminimumsfakturering/månedsavgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.