Lei av reklame? Slett deg selv!

Er du lei av reklame i posten adressert i ditt navn, og overivrige telefonselgere med fantastiske tilbud? Fortvil ikke: DinSide vet hvordan du kan bli kvitt reklameproblemet - vi forteller deg nemlig hvordan du kan slette deg selv!

Er du lei av å få reklamebrev i posten. Ring 815 48 020 nå ! Foto: TG
Er du lei av å få reklamebrev i posten. Ring 815 48 020 nå ! Foto: TG Vis mer
Publisert

Skal du på sommerferie i år, og er redd for at innbruddstyver vil titte i postkassen din for å se om du er hjemme? Finner de bunkevis med reklamebrev, og aviser er du ille ute. I tillegg til å avbestille avisabonnementet ditt, kan du også avbestille reklamen du mottar. Ifølge personregisterlovens §8a har du krav på å få sperret ditt navn i reklameregistre.

- En telefon til selskapet du mottar reklame fra bør være tilstrekkelig for å stanse videre utsendelser, forteller Therese Fevang, rådgiver i Datatilsynet. Men det kan ta lang tid å spore opp alle selskaper du får reklame fra.

- Imidlertid kan det lønne seg å gå direkte til kilden, nemlig telefonkatalogen, råder Fevang.

Telenor selger adressen din

- DM-huset er den eneste norske bedriften som har lov til å selge oppføringer i telefonkatalogen til andre bedrifter, sier Fevang til DinSide. De selger adressen din til bokklubber, aviser, postordrekataloger, meningsmålingsinstitutter og lignende . Telenor eier 33 prosent av DM-huset, og i følge datatilsynet så er det Telenor som sitter på rettigheten til telefonkatalogen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.