Lei av reklame? Slett deg selv!

Er du lei av reklame i posten adressert i ditt navn, og overivrige telefonselgere med fantastiske tilbud? Fortvil ikke: DinSide vet hvordan du kan bli kvitt reklameproblemet - vi forteller deg nemlig hvordan du kan slette deg selv!

Er du lei av å få reklamebrev i posten. Ring 815 48 020 nå ! Foto: TG
Er du lei av å få reklamebrev i posten. Ring 815 48 020 nå ! Foto: TG Vis mer
Publisert

Skal du på sommerferie i år, og er redd for at innbruddstyver vil titte i postkassen din for å se om du er hjemme? Finner de bunkevis med reklamebrev, og aviser er du ille ute. I tillegg til å avbestille avisabonnementet ditt, kan du også avbestille reklamen du mottar. Ifølge personregisterlovens §8a har du krav på å få sperret ditt navn i reklameregistre.

- En telefon til selskapet du mottar reklame fra bør være tilstrekkelig for å stanse videre utsendelser, forteller Therese Fevang, rådgiver i Datatilsynet. Men det kan ta lang tid å spore opp alle selskaper du får reklame fra.

- Imidlertid kan det lønne seg å gå direkte til kilden, nemlig telefonkatalogen, råder Fevang.

Telenor selger adressen din

- DM-huset er den eneste norske bedriften som har lov til å selge oppføringer i telefonkatalogen til andre bedrifter, sier Fevang til DinSide. De selger adressen din til bokklubber, aviser, postordrekataloger, meningsmålingsinstitutter og lignende . Telenor eier 33 prosent av DM-huset, og i følge datatilsynet så er det Telenor som sitter på rettigheten til telefonkatalogen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer