Lei av snørr og hoste?

Les tipsene fra de som aldri blir forkjølet.

Lei av den evindelige forkjølelsen? Sjekk tipsene fra de som aldri blir syke ... Foto: Colourbox
Lei av den evindelige forkjølelsen? Sjekk tipsene fra de som aldri blir syke ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du mistet tellinga på hvor mange ganger du har vært rammet av forkjølelse denne sesongen? Lei av at den ene snuen avløser den andre? Da er disse tipsene noe for deg.

Har du noen gode tips for hvordan man best holder forkjølelsen på avstand? Del dine erfaringer i debattforumet nederst på siden.

Søvn den beste medisinen

En fersk studie som nylig ble publisert i Archives of Internal Medicine, viste at noe så enkelt som en god natts søvn kan være den beste måten å forebygge forkjølelse på. Forskerne sier at det lenge har vært antatt at det er en sammenheng mellom søvn og forkjølelse, men at det ikke er gjort vitenskapelige studier på dette - inntil nå.

Studien konkluderer med at det er en sammenheng mellom søvn og forkjølelsessmitte. De studiedeltakerne som sov i gjennomsnitt syv eller færre timer, var tre ganger mer sannsynlig å pådra seg forkjølelse, enn de som sov i gjennomsnitt åtte eller flere timer per natt. Forskerne overvåket søvmønsteret til studiedeltakerne i to uker, før alle fikk nesedråper med forkjølelsesvirus inn i nesa - og ble deretter overvåket i ytterligere fem dager for å registrere eventuelle forkjølelsessymptomer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer