Lei båt!

Det blir fort dyrt å ha egen båt. Det beste alternativet for deg som ikke er millionær er å leie. Men hvor finner du båtene, hva koster de, og hvilke kvalifikasjoner kreves?

Lei båt!
Publisert

Har du ennå ikke begynt på ferien er det nå på høy tid å komme seg ut i skjærgården. For deg som ikke har råd til å være skipper i egen skute er det båtleie som er alternativet. Men hvor finner du tilbudene?

Vi har fulgt med i markedet og spanet etter tilbud, og jo da de finnes, men nå begynner det å haste! Vi tok derfor kontakt med et firma som leier ut båter, men det finnes flere. Vil du undersøke selv finner du et par andre navn nederst på siden.

Albatross Yacht Charter

Vi tok en prat med Torleif Døskeland fra Albatross Yacht Charter i Stavanger, og han kunne fortelle at stadig flere har begynt å leie båt i løpet av de seks årene de har holdt på med utleie. I tillegg blir mange kunder gjengangere, og kommer igjen år etter år.

Hvilke krav stilles til deg?

Når du skal bestille båt hos Albatross Yacht Charter må du vise at du behersker sjølivet. Kravet er at du kan lese sjøkart, og har den grunnleggende navigasjonskunnskapen i blodet.

De fleste som leier seilbåter er medlemmer av ulike seilforeninger sier Døskeland. - Det gjør det lettere for dem å dokumentere at de virkelig kan seile. Er vi i tvil ringer vi gjerne til seilklubben deres og forhører oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer