Skattefri utleie

Leie ut hytta? Husk dette

Hvis du har tenkt å leie ut hytta di i høst, eller selv skal leie hytte på det private markedet, bør du få med deg de gode rådene i denne saken først.

HØSTFERIE: For de aller, aller fleste tilbringes høstferien i Norge i år, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er ei fin årstid å tilbringe i skog og mark, på fjellet eller ved sjøen - og da gjerne i ei hytte hvor du får et avbrekk fra hverdagens «kjas og mas».

I år har hyttemarkedet virkelig «boomet» etter at vi ble rammet av coronavirusutbruddet og så oss nødt til å tilbringe mer fritid i vårt eget land.

Er du én av dem som sitter med nykjøpt hytte som du ikke skal bruke hele høstferien eller utover i høst og vinter, kan du tjene noen skattefrie kroner på utleie av den. Og, de som ikke vant budkrigen om drømmehytta, kan også få gleden et feriested kan gi.

Flere vurderer hytteutleie

Ifølge partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye, er delingshytter og hytteutleie ikke et stort fenomen i Norge. Tradisjonelt er nemlig ikke nordmenn generelt glad i å dele det de eier, og norske hytteeiere har dermed ikke vært flinke til å leie ut hytta.

- De gjør det gjerne til venner og kjente, men det er en økende andel som tenker at det er ok å leie ut til andre også, forklarer Øye overfor Dinepenger.no, og viser til en fersk undersøkelse:

Det at flere unge entrer hyttemarkedet, kan være noe av grunnen til at holdningene til hytteutleie er i ferd med å endre seg, i tillegg til den stadig mer utstrakte bruken av delingsøkonomi-plattformer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer