Hvor mye kan jeg ta i leie?

Leieinntekter kan gi deg mer i lån

Det åpner boliglånsforskriften for, men husk hvilke plikter som følger med å være utleier.

LEIE DEG INN PÅ BOLIGMARKEDET?: Boliglånsforskriften åpner for at skattefrie og stabile leieinntekter kan tas med i lånesøknaden din. Høye boligpriser gjør det tøft særlig for yngre familier å komme inn på boligmarkedet, og utleie av deler av boligen er en fin mulighet i de første årene til å realisere boligdrømmen og håndtere boliglånet, mener generalsekretæren i Huseiernes Landsforbund. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LEIE DEG INN PÅ BOLIGMARKEDET?: Boliglånsforskriften åpner for at skattefrie og stabile leieinntekter kan tas med i lånesøknaden din. Høye boligpriser gjør det tøft særlig for yngre familier å komme inn på boligmarkedet, og utleie av deler av boligen er en fin mulighet i de første årene til å realisere boligdrømmen og håndtere boliglånet, mener generalsekretæren i Huseiernes Landsforbund. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Fra 1. juli trådte en ny boliglånsforskrift i kraft, som sto relativt uendret fra slik den var tidligere. Men, én endring bør du vite om: Det er nemlig slik at boliglånsforskriften åpner for at du kan ta med «sikre og dokumenterbare leieinntekter» i enkelte tilfeller når du søker om boliglån.

Dette betyr at du kan regne med leieinntektene sammen med øvrig inntekt, slik at du får mer i lån, med tanke på hovedregelen om at du kan låne inntil fem ganger årsinntekten din.

NRK illustrerer endringene med følgende eksempel:

  • Hvis du tjener 500.000 kroner i året, samt har leieinntekter på 100.000 kroner årlig, kunne du før få 2,5 millioner kroner i lån.
  • kan du, derimot, få tre millioner kroner i lån, ettersom leieinntektene regnes med.

Du lurer kanskje på hvordan lånesøknad med leieinntekter ordnes rent praktisk, hva du bør være oppmerksom på hvis du søker om lån basert på leie og hvordan du finner ut hvor mye du kan ta i leie?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer