Leier du? Puss opp selv og bli rik!

Holder leiligheten på å dette fra hverandre? I følge Husleieloven kan du kreve at utleieren retter problemene. Men hvis han aldri får ut fingern har DU et gullkorn i ermet, og det kan koste ham dyrt!

Publisert

Trege bolighaier som overser klare feil og mangler i overbetalte utleieboliger, er vannvittig irriterende.

Desto viktigere er de lite kjente bestemmelsene i den nye Husleieloven.

Har du blitt lei av å mase på utleier uten at noe skjer, kan du nemlig brette opp skjorteermet og gjøre jobben selv, samtidig som du tar deg godt betalt.

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men er faktisk en situasjon flere utleiere burde tenke nøye igjennom. Ellers kan det nemlig fort bli dyrt. Heldigvis for dem er det ikke alle leietagere som vet reglene. Ikke før de har lest denne artikkelen i hvert fall...

Problemområde i praksis

I følge Leieboerforeningen, og advokatfullmektig Svein Korshamn, er dette et område som tydelig viser hvor viktig det er å ha en seriøs utleier.

En seriøs utleier vil ikke at sitt utleieobjekt skal forfalle, og tar dermed slike problemer på alvor når de oppstår. Dessverre finnes det nok av useriøse utleiere på markedet, og det er selvfølgelig de som skaper irritasjon og ubehag.

Stadige utsettelser gjør ofte at leietagerne gir opp og flytter, mens utleier kan godte seg med mindre kresne leieboere - og da ofte til en enda høyere leie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer