Leier svinedyre statusvesker

Men hvorfor leie når du kan eie?

Publisert
Sist oppdatert

Denne helgen flokker tusener av norske kvinner til kinosalene for å få med seg Sex & the City - the movie.

Filmen har blitt beskrevet av mange som en eneste lang orgie - av merkevarer.

Hovedperson Carrie har hele 80 klesskift i løpet av de litt mer enn to timene filmen varer. Og hvert antrekk - sin veske. Gjerne en statusveske til fire-femsifrede beløp.

Hvordan skal vi vanlig dødelige kunne henge med?

Leier vesker

Carries assistent må leie vesker for å henge med på merkekjøret. Det er dyrt. Foto: SF Norge AS Foto: SF Norge
Carries assistent må leie vesker for å henge med på merkekjøret. Det er dyrt. Foto: SF Norge AS Foto: SF Norge Vis mer


Carries assistent i filmen, spilt av Jennifer Hudson, klarer heller ikke å henge med på kjøpekjøret og leier vesker. En tilsynelatende relativt billig måte å skaffe seg en statusveske på.

Tidligere i år kunne vi lese i DN.no om hvordan svenske, ikke styrtrike, fashionistas abonnerer på designervesker fra 15 svenske kroner dagen. Det er det svenske nettstedet fnitter.se som tilbyr abonnement, eller løpende leie av statusvesker, eller it-vesker som de også kalles.

Å leie er den nye måten å shoppe smart på... heter det på nettsiden.

Som et medlemsskap på Sats - eller Artesia

Abonnementet fungerer slik at du leier en veske innen en gitt prisklasse, som du så kan bytte ut med en ny statusveske, når du er lei. Veskene er delt inn i ulike kategorier, chic, glamour og sophisticated, og du betaler mellom 395 og 795 svenske kroner i måneden for abonnementet. I tillegg kommer innmeldingsavgift, fra 790 til 1590 svenske kroner.

Årlig kostnad for den billigste løsningen, chic: 5.530 sek
Årlig kostnad for glamour (gir også tilgang til chic-veskene): 8.330 sek
Årlig kostnad for sophisticated (her kan du velge mellom alle veskene): 11.130 sek.

Tre veskebytter er inkludert i medlemsskapet, ønsker en å prøve flere, koster hvert bytte 115 kroner.

Hvorfor leie når du kan eie?


Ser vi bort fra fordelen med at du kan bytte vesker, og ha gleden av å rusle rundt med statusveske på armen har vi imidlertid vanskelig for å anbefale noen å gå for en slik løsning - skulle den komme til Norge.

15 kroner dagen er ikke mye, men etter ett år sitter du igjen med, nokså nøyaktig: Ingen ting. Og er et eller annet sted mellom 5.530 og 11.130 kroner fattigere.

5.000 kroner kjøper deg ingen Spy Bag fra Fendi (selv om denne var so last season - i fjor). Men du burde få deg en grei liten Prada- eller Gucci-veske for 5.000 kroner. Eller en større fra Marc Jacobs. For 11.130 kroner får du deg en Bayswater-veske fra Mulberry, en av årets nye modeller, og da har du attpåtil penger igjen som du kan fly til London og bruke den i Bayswater også.

Kalkulator: Lønner det seg å leie eller eie egen bolig?

SHOPPING:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer